- 08:10 1403-10-20
- زمان مطالعه: 4 دقیقه
میانگین متحرک نمایی(EMA)؛ یکی از رایج ترین اندیکاتورها در مباحث آموزش تحلیل تکنیکال! آیا دوست دارین تا با این ابزار آشنا بشین؟ آیا می دونین اندیکاتور میانگین متحرک نمایی چیست؟ اندیکاتور EMA چه کاربردهایی داره؟ تنظیمات اندیکاتور میانگین متحرم نمایی چجوریه؟ فرمول محاسبه اندیکاتور EMA چیست؟ چجوری میشه با استفاده از اندیکاتور EMA معاملات ارز دیجیتال رو انجام داد؟
مهم ترین ابزارها واسه تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال در هر کدوم از بازارهای مالی، اندیکاتورها یا شاخص ها هستن. با استفاده از اندیکاتورها، روند حرکت قیمت یه ارز دیجیتال تجزیه و تحلیل میشه. هدف از این کار اطمینان از قطعیت روند فعلی و در صورت امکان، پیش بینی اینده واسه گرفتن تصمیم های کم ریسک و پرسودترین استراتژی های معاملاتی هست. در این میان، اندیکاتور EMA یکی از ابزارهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال هست. به همین دلیل ما می خواهیم در این مطلب، توضیحاتی در مورد اندیکاتور میانگین متحرک نمایی بهتون ارائه بدیم، به بررسی کاربردهای اندیکاتور EMA بپردازیم و نحوه استفاده از اندیکاتور EMA رو به شما در مباحث آموزش ارز دیجیتال یاد بدیم.
اندیکاتور میانگین متحرک نمایی چیست؟
شاید واستون جالب باشه که بدونین اندیکاتور میانگین متحرک نمایی یا EMA یکی از ابزارهای کاربردی در تحلیل تکنیکال هست که شما می تونین با استفاده از اندیکاتور میانگین متحرک نمایی رمز ارزهای مورد نظر خودتون رو تجزیه و تحلیل کنین. همچنین اندیکاتور EMA معمولا همراه با سایر شاخص ها واسه تایید حرکت های مهم بازار و ارزیابی اعتبار اون ها استفاده میشه. واسه معامله گرانی که در بازارهای مالی به صورت روزانه ترید می کنند، میانگین متحرک نمایی کاربردهای زیادی داره.
اندیکاتور میانگین متحرک نمایی(EMA) یکی از اندیکاتورهایی هست که نشون دهنده تغییر قیمت یه ارز دیجیتال در یه بازه زمانی مشخص هست. این اندیکاتور برخلاف سایر ابزارها، تاکید زیادی به نقاط داده اخیر مثل آخرین قیمت ها داره. به عبارت دیگه، اندیکاتور EMA وزن زیادی رو روی نقاط داده اخیر اعمال می کنه. در اندیکاتور EMA قیمت رمز ارزها به عنوان داده مورد استفاده قرار می گیرن و بر پایه بازه زمانی مشخص، میانگینی از قیمت محاسبه میشه و اون رو در قالب نمودار تحلیلی نشون میده.
ویدیوی پیشنهادی: استراتژی معامله با میانگین متحرک(MA)
نحوه استفاده از اندیکاتور EMA چگونه است؟
همونطور که گفتیم، اندیکاتور میانگین متحرک نمایی(EMA) نوعی نشونگر میانگین متحرک هست که به روندهای اخیر قیمت وزن میده و واسه تایید روند، واگرایی و معاملات متقاطع مورد استفاده قرار می گیره. این اندیکاتور به عنوان خطی ظاهر میشه که در اطراف شمع های بیت کوین نوسان می کنه.
اصلی ترین کاربرد اندیکاتور EMA، تشخیص جهت حرکت و پیش بینی خطوط مقاومت و حمایت در چارت قیمتی ارزهای دیجیتال هست. وقتی که نمودار قیمتی و اندیکاتور میانگین متحرک نمایی همدیگه رو قطع می کنند، سیگنال معاملاتی واسه تحلیل تکنیکال تولید میشه. اندیکاتور EMA پایه و اساسی واسه محاسبه اندیکاتورهای دیگه مثل میانگین متحرک همگرایی و واگرایی هم هست که اهمیت این ابزار رو چند برابر می کنه.
توجه داشته باشین که میانگین های متحرک نمایی(EMA) 12 روزه و 26 روزه در تحلیل کوتاه مدت روند ارزهای دیجیتال از کاربردی ترین میانگین های متحرک محسوب میشه. از اندیکاتورهای میانگین متحرک نمایی 50 روزه و 200 روز هم واسه تشخیص روندهای بلند مدت استفاده میشه. این بهترین تنظیم واسه اندیکاتور میانگین متحرک هست که می تونین ازش استفاده کنین.
مقاله پیشنهادی: اندیکاتور میانگین متحرک ساده (SMA) چیست و چه کاربردی دارد؟
اندیکاتور EMA چه کاربردهایی دارد؟
انتخاب نوعی اندیکاتور میانگین متحرک به سبک های معاملاتی شما در بازار رمز ارزها بستگی داره، ولی معمولا روش میانگین متحرک نمایی(EMA) کاربردهای زیادی نسبت به میانگین متحرک ساده داره، چون تاکید زیادی به قیمت اخیر ارزهای دیجیتال داره. شما می تونین از اندیکاتور میانگین متحرک نمایی استفاده کرده و معاملات پرسودی انجام بدین. در ادامه برخی از کاربردهای اندیکاتور EMA رو بررسی می کنیم:
• شناسایی و تایید روند بازار
یکی از کاربردهای اندیکاتور EMA در تحلیل تکنیکال، شناسایی و تایید روند بازار رمز ارزهاست. وقتی که یه خط EMA در جهت صعودی حرکت می کنه، یه روند صعودی رو نشون میده. در حالی که وقتی پایین میره، نشون دهنده یه روند نزولی در بازار هست. افزایش میانگین متحرک نمایی نشون میده که قیمت ها در یه روند صعودی قرار دارن و برعکس. وقتی که قیمت بالاتر از خط EMA باشه، احتمالا قیمت بالا میره و وقتی که پایین تر باشه، احتمالا قیمت رمز ارزها کاهش پیدا می کنه و بازار وارد روند نزولی میشه.
• تعیین کننده سطوح حمایت و مقاومت
یکی دیگه از کاربردهای اندیکاتور EMA این هست که به عنوان تعیین کننده سطوح حمایت و مقاومت مورد استفاده قرار می گیره. سطوح حمایتی که کف هم گفته میشه، قیمت های از قبل مشخص شده، ابزارهای مالی هستن که قیمت بیشتر از اون نمی تونه کاهش پیدا کنه. برعکس، سطح مقاومت یه حد قیمتی از قبل تعیین شده هست که که بیشتر از اون قیمت ارز دیجیتال نمی تونه بالا بره.
جمع بندی و نتیجه:
ما خواستیم در این مطلب، توضیحاتی در مورد اندیکاتور میانگین متحرک نمایی بهتون ارائه بدیم، به بررسی کاربردهای اندیکاتور EMA بپردازیم و نحوه استفاده از اندیکاتور EMA رو به شما یاد بدیم. همونطور که گفتیم، اندیکاتور EMA معمولا همراه با سایر شاخص ها واسه تایید حرکت های مهم بازار و ارزیابی اعتبار اون ها استفاده میشه. همچنین این اندیکاتور برخلاف سایر ابزارها، تاکید زیادی به نقاط داده اخیر مثل آخرین قیمت ها داره. اندیکاتور EMA کاربردهای زیادی داره. از جمله از این کاربردها میشه به شناسایی و تایید روند، تعیین کننده سطوح حمایت و مقاومت و.... اشاره کرد.
نظرات کاربران در مورد میانگین متحرک نمایی(EMA) در تحلیل تکنیکال چیست؟